Onderhoud van hoortoestellen

Uw hoortoestellen functioneren het beste als u ze goed onderhoudt. Zo gaan ze bovendien langer mee én geniet u altijd van de beste geluidskwaliteit.

Hands-formed-like-a-heartUw hoortoestel staat bloot aan vocht en warmte, oorsmeer, huidschilfers, olie en haarverzorgingsproducten. Hier vindt u wat praktische tips die uw hoortoestellen een langere levensduur kunnen geven.

  • Houd uw hoortoestellen schoon en droog.
  • Als u uw hoortoestel niet draagt, open dan de batterijlade, zodat de batterij niet in contact komt met interne onderdelen.
  • Leer het uzelf aan om uw hoortoestel elke dag schoon te maken.
  • Maak u hoortoestel nooit schoon met schoonmaakmiddelen of olie.
  • Leg uw hoortoestel `s avonds in een droogdoosje om het goed te laten drogen. (verkrijgbaar bij uw audicien).
  • Draag uw hoortoestel niet tijdens het douchen, zwemmen of bij het spuiten van haarlak. Controleer uw zakken op een achtergebleven hoortoestel voordat u uw kleding gaat wassen.

Oorsmeer
Elke gehoorapparaat heeft een oorsmeerfilter dat voorkomt dat er oorsmeer gaat zitten op de onderdelen die geluiden doorgeven aan uw oor. Houd dit filter zo schoon mogelijk en vervang het als u het niet meer schoon wordt.

Elk hoortoestel van Beltone wordt geleverd met een borsteltje en een doek. Gebruik het borsteltje om het oorsmeer te verwijderen. Gebruik de doek om de rest van het hoortoestel schoon te maken.

Vocht
Als u uw hoortoestel de hele dag draagt, kan er zich binnenin vocht ophopen. Daarom raadt Beltone u aan om de batterijlade ​​'s nachts open te laten staan, terwijl u het niet draagt. Zo kunnen de de interne onderdelen drogen en verhoogt u de levensduur van het hoortoestel.